OVERZICHT EXPOSANTEN

DE STEUNBEER BV RESTAURATIEARCHITECTEN

Complete begeleiding van het restauratie/herbestemmingsproject

Restauratiearchitectenbureau De Steunbeer BV is gespecialiseerd in renovatie, restauratie en herbestemming van monumentaal erfgoed.
Sinds 1 mei 1986 is door de jaren heen een breed scala aan projecten ter hand genomen. Dat reikt van het opstellen van restauratieplannen inclusief bestekken en begroten, het begeleiden van de uitvoering van restauratiewerken, inventarisatie van monumentwaardige objecten voor een monumentenlijst, bouwhistorisch en bouwtechnisch onderzoek, haalbaarheidsstudies inzake restauratie en herbestemming, advisering ten behoeve van behoud van monumenten, ondersteuning van gemeentelijke ambtelijke monumentenafdelingen, monumentencommissies, etc.

www.steunbeer.com

  BOEI

  Restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed

  BOEi is een ondernemende organisatie zonder winstoogmerk en heeft de ambitie een oplossing te vinden voor het maatschappelijke vraagstuk van het leegkomende erfgoed. De motivatie hiervoor begint bij de liefde voor het Nederlandse erfgoed, die BOEi deelt met een groot deel van de Nederlandse bevolking.
  www.boei.nl

   DONATUS VERZEKERINGEN

   Dé kerken- en monumentenverzekeraar

   Dat Donatus kerken én monumentale gebouwen is gaan verzekeren, betekent dat de bijzondere expertise van Donatus nu ter beschikking staat van alle eigenaren en bewoners van monumenten.
   Al sinds 1852 verzekert Donatus kerken, kloosters en pastorieën. Vele daarvan behoren tot het Nederlands monumentaal erfgoed. Donatus begrijpt als geen ander de inzet van eigenaren om hun monument in stand te houden voor toekomstige generaties. Elk monument dat bij Donatus is verzekerd, wordt gratis getaxeerd door haar eigen buitendienst. Deze werkwijze voorkomt discussie bij schade, omdat Donatus dan geen beroep doet op onderverzekering.
   www.donatus.nl

    ISSABELLA-INTERIORS

    Ik zet graag mijn expertise in om u een echt 'thuisgevoel' te geven

    Issabella-Interiors heeft ruime ervaring op het gebied van hoogwaardige interieurs, zowel klassiek als modern. Interieur, textiel, passie, vakmanschap en ambacht staan bij ons centraal. Issabella-Interiors houdt zich vrijwel altijd bezig met het creëren van een totaalconcept. De samenwerking vindt al plaats wanneer de architect nog aan het tekenen is tot aan de laatste dag van uitvoering/oplevering. Naast het geven van advies, behoort het onderdeel uitvoering, begeleiding uitvoering, leveren en nazorg levering tot haar werkzaamheden.
    www.issabella-interiors.com

     NATIONAAL RESTAURATIEFONDS

     Kennis en financiering voor monumenteigenaren

     Het Nationaal Restauratiefonds zet zich al ruim 30 jaar in voor het in stand houden van monumenten. Met kennis en financiering helpt het Restauratiefonds monumenteigenaren om hun droom waar te maken; wonen of werken in een bijzonder pand. Daarom verstrekt het Restauratiefonds financieringen en betaalt subsidies uit aan eigenaren voor het onderhouden, restaureren, herbestemmen, verduurzamen of aankopen van hun monument. Zo zorgt het Restauratiefonds in samenwerking met overheden voor optimale ondersteuning van iedere monumenteigenaar. Onafhankelijk en zonder winstoogmerk.
     www.restauratiefonds.nl

      STICHTING ERM

      SamenWerken aan Restauratiekwaliteit

      De Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) is opgericht om de kwaliteit van het onderhouden en restaureren van monumenten op een breed gedragen kwaliteitsniveau te brengen en te houden. Daartoe werken opdrachtgevers, overheden en bedrijven samen in de netwerkorganisatie ERM. Samen stellen zij kwaliteitsrichtlijnen op voor alle aspecten van het onderhouden en restaureren. Richtlijnen die alle betrokkenen houvast bieden. Die bijdragen aan efficiency, en dus tijd en geld besparen. En die het mogelijk maken om ons erfgoed te verzekeren van optimale zorg.
      www.stichtingerm.nl

       VAKGROEP RESTAURATIE

       Branchevereniging van erkende restauratiebouwbedrijven

       De aangesloten leden van de Vakgroep Restauratie onderscheiden zich door kwaliteit, die zij kunnen waarborgen.
       Alvorens lid te kunnen worden van de Vakgroep Restauratie wordt het restauratiebouwbedrijf streng getoetst aan eisen van ondermeer bedrijfsorganisatie, bouwkundig vakmanschap en deskundigheid op het specifieke gebied van restauratie.
       De aangesloten bedrijven zorgen voor kwaliteitsborging van restauratiewerk en kennisoverdracht van vakmanschap.
       De aanwezige leden kunnen de bezoekers van de Erfgoedfair uitleg geven over de aanpak van een restauratie, het gebruik van oude materialen, enz.
       www.vakgroeprestauratie.nl

        HERENHUIS MAGAZINE

        Wonen in Historie

        Herenhuis is het enige woonmagazine in Nederland en België dat volledig gericht is op het wonen in historische panden. U wordt op deskundige wijze geïnformeerd over restauraties, historie, lifestyle en onderhoud. Het oogstrelende magazine besteedt tevens aandacht aan (stads-)tuinen en historisch groen. Maak tijdens de Erfgoedfair uw collectie compleet of maak kennis met Herenhuis door middel van een voordelige Erfgoedfairaanbieding.
        www.herenhuis.nl

         VAN RUYSDAEL

         Isolerend enkelglas dat meer, beter en mooier presteert dan (drie)dubbelglas

         Van Ruysdael stelt zich als doel om struikelblokken van isolatievervuiling, klimaatverandering en cultuurverschraling weg te nemen. De mens, de natuur en ons cultuur is in alles wat wij doen het beginpunt èn het einddoel.
         Het resultaat is een blijvende economische vooruitgang en cultuurverrijking. Met de meeste, beste en mooiste prestaties van ons enkelglas laten we (drie)dubbelglas en isolatievervuiling ver achter ons.
         www.van-ruysdael.com

          SONVANGER

          Unieke verlichting en decoratie

          Sonvanger is een ambachtelijke onderneming welke gevestigd is in Bilthoven en zich richt op unieke verlichting en decoratie. Natuurlijke en unieke materialen staan bij ons voorop. Elk verlichtingsarmatuur, lampenkap of decoratie wordt volledig naar wens gemaakt. Sonvanger staat bekend om zijn persoonlijk verlichtingsadvies en het creatief uitwerken daarvan. Het restaureren van antieke verlichting behoort ook tot onze werkzaamheden. Dit wordt zowel op locatie als in ons atelier uitgevoerd.
          www.sonvanger.com

           LEI IMPORT B.V.

           Leisteen-projectbegeleiding van A tot Z

           De waarde van uw huis verhogen, dat kan met Lei Import als uw partner. Lei Import is specialist op het gebied van natuurleien, Cast PMR dakramen en zonne-energie. Mooie en slimme kwaliteitsproducten die duurzaam zijn. Lei Import is kostenbewust, servicegericht, staat voor kwaliteit en doet meer dan importeren alleen. Elk project is maatwerk. Met uw eisen en wensen als uitgangspunt, ontfermt het team zich graag over uw dak, gevel of vloer, van moderne nieuwbouw tot rijksmonument. Advies en begeleiding van A tot Z.
           www.lei-import.nl

            Wolters & Ovink restauratie-decoratie

            Specialist monumentaalonderhoud en ambachtelijke technieken

            Wolters Vastgoedonderhoud is met haar schildersbedrijf Wolters BV en Wolters & Ovink restauratie-decoratie, specialist op het gebied van monumentaal onderhoud en ambachtelijke technieken. Bij monumentaal onderhoud moet u o.a. denken aan binnen- en buitenschilderwerk, behang- en wandafwerking, gevel restauratie en renovatie, houtrotherstel en (isolerende) beglazing. Bij de ambachtelijke technieken moet u denken aan hout- en marmerimitatie, glas-in-lood, muurschilderingen, vergulden met bladgoud, decoratieve technieken en kleurhistorisch onderzoek.
            www.woltersbv.nl

             ONDERNEMERSVERENIGING VAN GLAZENIERS

             Behoud van ambachtelijk vakmanschap

             Glas-in-loodkunst mag zich verheugen in een sterk stijgende belangstelling. Dit ziet u terug in de vele adressen waar u terecht kunt voor restauratie van bestaand glas in lood of het laten uitvoeren van een nieuw of bestaand ontwerp. In de Ondernemers Vereniging van Glazeniers hebben zich een groot aantal serieuze glasbewerkingsbedrijven aaneengesloten. Samen ijveren ze voor behoud van ambachtelijk vakmanschap, ze wisselen kennis en informatie uit en staan op de bres voor een kwalitatief goed product dat onder verantwoorde omstandigheden en met toewijding is vervaardigd.
             www.ovgonline.nl

              ENDERMANDEKAT ARCHITECTEN

              Restaureren en renoveren met oog voor kwaliteit, duurzaamheid, energiebeheersing en budget

              Enderman de Kat Architecten (EDK) restaureert en renoveert alle soorten monumenten. Ook reconstructie, herbestemming en nieuwbouw in historische context behoren tot de werkzaamheden. Wij verzorgen voor u het ontwerp, kostenraming, (presentatie)tekeningen, bestek, begroting en werktekeningen, projectplanning en aanbesteding. U kunt bij ons ook terecht voor haalbaarheidsonderzoek, vergunningsaanvragen, subsidieaanvragen, BRIM-plannen, 3D-modellen, opsporen van isolatielekken en oplossingen voor energiebeheersing. Duurzame materialen en een gezond leefklimaat staan centraal. Waar nodig schakelen we adviseurs in, zoals fondsenwervers, constructeurs, bouwfysici en bouwtechnici. De wens van de opdrachtgever staat altijd centraal. Ons GEAR-certificaat staat garant voor het hoogste niveau van restauratie.
              www.edkarchitecten.nl

               MONUMENTENWACHT NOORD-BRABANT

               Inspectie van monumenten in Brabant

               Van oudsher is onze voornaamste activiteit het inspecteren van monumentale gebouwen, verrichten van noodreparaties en het geven van onafhankelijk advies over doelmatig onderhoud. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het inspecteren van het historische interieur van uw monument. Onze interieurinspecteurs adviseren u o.a. over verantwoord onderhoud. Ook onderzoeken wij de onderhoudstoestand van archeologische monumenten en adviseren wij over het voorkomen van aantastingen. Een vierde specialiteit is inspectie van historisch groen. Historisch parken en tuinen hebben namelijk ook onderhoud nodig om in topconditie te blijven.
               www.mwnb.nl

                SCHILDERSBEDRIJF DE JONGH WAARDENBURG

                Topprestaties leveren op het gebied van klassieke schilderwerken en restauratietechnieken

                Het vak tot in detail beheersen en topprestaties leveren op het gebied van klassieke schilderwerken en restauratietechnieken, dat is de doelstelling die we onszelf hebben opgelegd. Om een dergelijke uitdagende doelstelling na te blijven streven is het van belang om met de beste vaklieden te werken, het begint met liefde voor het ambacht en vandaar uit ontwikkelen we ons verder om op hoog niveau te blijven presteren. Onze medewerkers zijn een “groot goed” en dragen uit waar schildersbedrijf de Jongh voor staat namelijk; kwaliteit tot in detail. www.dejonghwaardenburg.nl

                 Stolker Monuglas®

                 Energiebesparende monumentale beglazing

                 Stolker Monuglas® is extra dun isolerend dubbelglas én is zelfs verkrijgbaar vanaf 7 mm. Door de geringe dikte is de beglazing in nagenoeg elke situatie toepasbaar. Het behoudt de zachte, onregelmatige welving die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten. Op de Erfgoedfair ziet u en maakt u mee wat Stolker Monuglas® zo bijzonder maakt en komt u erachter wat Stolker Monuglas® voor uw monument kan betekenen.
                 www.monuglas.nl

                  Six Architects

                  Restauratie, hergebruik en traditionele nieuwbouw

                  “Bouwen aan de toekomst, met respect voor het verleden.” Vanuit historisch besef en met een drive voor een duurzame leefomgeving ontwerpt architect Diederik Six en zijn team al meer dan 25 jaar hoogwaardige woonhuizen in het top segment. Gebruikmakend van de kennis uit de restauratiepraktijk omarmt het bureau het vakmanschap. Naast restauratie van kastelen, buitenplaatsen en landhuizen, onderscheiden wij ons door traditionele nieuwbouw. Six Architects, realiseert “tailer made” projecten voor een tijdloos thuis. Wilt u zich ook laten inspireren door de rijke geschiedenis, het ambacht ten bate van hedendaags comfort? Dan bent u van harte welkom om uw bouwplannen te bespreken op de Erfgoedfair.
                  www.six.nl

                   Erfgoedvereniging Bond Heemschut

                   Particuliere belangenvereniging voor behoud en instandhouding van erfgoed in Nederland

                   Erfgoedvereniging Heemschut zet zich in voor behoud van erfgoed in heel Nederland. Ruim 130 vrijwilligers, georganiseerd in provinciale commissies, werken daarin samen met plaatselijke organisaties. Ook op landelijk niveau zet Heemschut zich richting politiek en overheden in voor de behartiging van belangen in de erfgoedsector en voor de ruimtelijke omgeving, erfgoedbehoud- en instandhouding.
                   www.heemschut.nl

                    Vereniging Het Gilde van Tuinbazen

                    Vereniging voor tuinbazen die werken op ons groene erfgoed

                    De kwaliteit van het monumentale historisch groen in Nederland wordt bewaakt door tuinbazen. Het Gilde van tuinbazen is opgericht in 2003 en telt inmiddels ruim 100 leden. De tuinbazen zijn allen vakmensen met kennis van onderhoud en inrichting van historische tuinen, bijzondere planten- en bomensoorten. De vereniging brengt tuinbazen met elkaar in contact om ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen. Als eigenaar van erfgoed kunt u bij ons terecht voor een vakman, inspiratie of voor specifieke vragen over uw eigen tuin.
                    www.gildevantuinbazen.nl

                     Bambam Restauratie Steenhouwers

                     Restauratie van natuursteen, monumenten, gedenkstenen, letterinscripties, grafmonumenten

                     Bambam Restauratie Steenhouwers is gespecialiseerd in de restauratie van natuursteen en maakt ook nieuw werk. Ambachtelijk werken volgens Bambam: restaureren met respect voor het oorspronkelijke ontwerp en de daarbij gebruikte technieken en materialen. Dit geldt voor een monumentaal pand zoals Centraal Station Amsterdam net zo goed als voor de restauratie van een natuurstenen trap bij een particulier woonhuis. De steenhouwers werken door heel Nederland aan de restauratie en het onderhoud van monumentale gebouwen, woonhuizen, kerken, bruggen en begraafplaatsen.
                     www.bambamsteenhouwers.nl

                      Mobiele Collectie Nederland (MCN)

                      Koepelorganisatie voor museale én particuliere eigenaren van mobiel erfgoed in ons land

                      Nederland valt niet te begrijpen zonder de geschiedenis van scheepvaart, railvervoer, wegverkeer en luchtvaart, een geschiedenis die voortleeft in ons mobiel erfgoed. De stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) zet zich in voor een collectie mobiel erfgoed, die een representatief en authentiek beeld geeft van de Nederlandse mobiliteitsgeschiedenis. Die collectie is hoogwaardig, gevarieerd, samenhangend, informatief en goed toegankelijk en heeft een belangrijke maatschappelijke functie.
                      MCN behartigt de belangen van de eigenaren van het mobiel erfgoed en ziet de ontwikkeling van cultuurhistorische, economische en sociale waarden als sleutel bij het duurzaam behoud ervan.
                      www.mobiel-erfgoed.nl

                       Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL)

                       Vergroot publieksbelangstelling voor dit specifieke erfgoed en stimuleert hun onderlinge samenwerking

                       sKBL is een bloeiende gemeenschap van mensen en organisaties verenigd rond het thema kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen met als gezamenlijk doel de instandhouding van dit type erfgoed. Hiervoor werkt sKBL met enthousiasme aan het vergroten van hun (inter-)nationale bekendheid en draagvlak onder andere door het ontwikkelingen van een strategie voor marketing- en website gebruik, pr, actieve relaties met belanghebbenden en overheid, de bevordering van de onderlinge samenwerking door het uitwisselen van relevante kennis en ervaring.
                       www.skbl.nl

                        Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

                        Zorg voor het erfgoed “Geef de toekomst een verleden”

                        De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed adviseert en inspireert bij het behoud, de duurzame ontwikkeling en de toegankelijkheid van het meest waardevolle erfgoed van Nederland. Op het gebied van monumentenzorg, archeologie, historisch landschap en museale collecties voert de Rijksdienst wet- en regelgeving en erfgoedbeleid uit.
                        www.cultureelerfgoed.nl

                         Nibag, regisseur in huisvesting

                         Wij combineren onze kennis van energie met passie voor erfgoed

                         Nibag is ondernemend in cultureel erfgoed en brengt besparing in beweging. Wanneer u uw monument wilt gaan verduurzamen, helpen wij u graag op weg met het maken van bewuste keuzes. Keuzes die de monumentale waarden en authenticiteit van de woning in acht nemen, waarbij besparingsmogelijkheden en comfortverhogende oplossingen centraal staan. Wij dragen graag ons steentje bij aan de verduurzaming van uw authentieke woning.
                         www.nibag.nl

                          AMBIANCE NATUURSTEEN-RESTAURATIE

                          Restauratie en verkoop van antieke schouwen en hardstenen ornamenten / pompbakken

                          Ambiance natuursteen is een ambachtelijke steenhouwerij met als doelstelling vakkundig en verantwoord restaureren van kalksteen en authentieke marmersoorten afkomstig uit voornamelijk historische en monumentale woningen / buitenplaatsen. Grote collectie Hollandse antieke schouwen uit diverse stijlperiodes op voorraad, van Renaissance, 18e eeuwse Lodewijkstijlen tot jaren 30, geleverd en geplaatst met erkende haardenbouw van kachels en open haarden in stijl. Tevens ruime keuze in antieke Belgisch hardstenen spoelbakken en ornamenten, toe te passen in rustieke keukens en interieurs.
                          www.ambiancenatuursteen.nl

                           REVISI

                           Innovatieve enkelglasisolatie folie & akoestiek

                           Wij hebben in samenwerking met 3M de nieuwste generatie isolerende folie in handen met een zeer hoge transparantie. Wanneer deze folie, genaamd Thinsulate, op enkel glas wordt gemonteerd, dan heeft dit dezelfde isolerende eigenschappen als dubbel glas. Kortom, een raamfolie die je nauwelijks ziet zitten en die alle isolerende voordelen heeft. Daarnaast bieden wij innovatieve oplossingen voor gebouwen met akoestische problemen door middel van het aanbrengen van prints met een hoge akoestische absorptiewaarde.
                           www.enkelglasisolatie.nl

                            Energie in Erfgoed

                            Advisering in verduurzamen van monumenten

                            Hallo monumenteigenaar! Wilt u ook een steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen? Vindt u uw energierekening zo hoog? Of wilt u gewoon graag een comfortabel monument zonder tocht of kou? Energie in Erfgoed helpt de monumenteneigenaar met de eerste stappen in de zoektocht naar een duurzaam monument. Met een eenvoudig stappenplan en een uitgebreide betaalbare energiescan, weet u binnenkort precies wat u wilt en hoe u dit kunt financieren, eventueel met subsidies.
                            www.energieinerfgoed.nl

                             Russcher Tekst & Beeld

                             Schrijven over en fotograferen van 'als-muren-konden-spreken' gebouwen

                             Muren laat ik spreken via camera, toetsenbord en pen, maar ook via mensen die deze gebouwen zo vaak vol passie beleven! Historisch beton, baksteen, en glas. Monumenten, en industrieel erfgoed op historische grond. Wankelende gebouwen, ruwe diamanten met zoveel mooie details. Soms herrezen als glimmende diamant. Gerestaureerd en/of getransformeerd voor fascinerend hergebruik, geworden tot een trots, passend en blijvend geheel in een veranderende omgeving. Ik vertel hierover verhalen in woord in beeld. Ik maak fotoreportages, portretten, en beeldverslagen en schrijf blogs, artikelen, en teksten met mijn eigen unieke persoonlijke stijl, waarin mijn passie duidelijk naar voren komt. www.russchertekstenbeeld.nl

                              Lares Lambrisering Restauratie V.O.F.

                              Restauratie van lambriseringen/historische interieurs

                              Lares Lambrisering Restauratie is een samenwerkingsverband van Koolwijk Meubelrestauratie en Spelbos Meubelrestauratie. Jeroen van Koolwijk en Ruben Spelbos zijn gespecialiseerd in de restauratie en reconstructie van monumentale lambriseringen en andere houten interieurbetimmeringen. Dit kan inhouden het herstellen van de afwerking, het bijmaken van losse onderdelen of een compleet gereconstrueerde betimmering. Waar nodig werken wij samen met een trappenrestaurator/-maker, houtsnijders, meubel- en interieurstoffeerders, restauratieschilders en siersmeden. Wij werken volgens de ethische restauratiecode opgesteld door Restauratoren Nederland, A.R.A. Nederland en het Restauratoren Register.
                              www.lambriseringrestauratie.nl

                               Navos Klimaattechniek B.V.

                               Duurzame, comfortabele, energiebesparende, milieuvriendelijke stralingsverwarming

                               Navos Klimaattechniek is specialist in kwalitatief hoogwaardige klimaatoplossingen die innovatief, energiebesparend en milieuvriendelijk zijn. Het verbeteren van het comfort in verblijfsruimten staat bij ons voorop. Op de Erfgoedfair laten wij u graag kennismaken met onze: Capillaire klimaatmatten, elektrische verwarmingsfolie en reflecterende isolatie. Stuk voor stuk niet traditionele oplossingen. Waarom? Omdat het anders moet!
                               www.navos.nl

                                Debie & Verkuijl tuin park landschap

                                Ontwerp, onderzoek, aanleg en beheer van groen erfgoed

                                Debie & Verkuijl is gespecialiseerd in inrichting, aanleg en beheer van de buitenruimte bij cultuurhistorisch erfgoed. De combinatie van onderzoek, ontwerp en uitvoering geeft het bedrijf een uitzonderlijke positie binnen het vakgebied omdat plannen door ons in een vroegtijdig stadium op maakbaarheid worden getoetst. Wij hebben een unieke portfolio met grote én kleine projecten. In de particuliere sector hebben wij de aanleg en onderhoud voor een reeks van bijzondere villatuinen, boerentuinen en stadstuinen verzorgd.
                                www.debieenverkuijl.nl

                                 Dekkers-Fransen Keuken- en interieurbouw

                                 Keuken en interieurbouw op maat!

                                 Maatwerk is voor ons vanzelfsprekend. Maatwerk is een product afleveren volledig naar de wensen van de klant en passend bij de beleving van de klant. Ons inziens is dat maatwerk en daar staan wij voor.
                                 www.dekkersfransen.nl

                                  FRIEStile ambachtelijke tegels

                                  Tegels en tableaus geschilderd op originele Friese witjes

                                  Bij FRIEStile wordt ambachtelijk geschilderd op handgemaakte witjes. Al eeuwen lang wordt het witje gemaakt in Friesland, De decors veranderen maar het ambachtelijk proces blijft en behoudt hierdoor het authentieke karakter. FRIEStile werkt vooral in opdracht, werkt mee bij restauraties en schildert van klassiek tot hedendaags. Ook voor advies mbt; kleur, afbeelding, afmeting, plaatsen en voegen.
                                  www.friestile.nl

                                   Gustav interiors

                                   Alles voor landelijk wonen in Scandinavische stijl

                                   Midden in het historisch centrum van het pittoreske Grave vindt u onze bijzondere winkel. Liefhebbers van de Gustaviaanse stijl kunnen in ons monumentale pand terecht voor mooie meubels, prachtige stoffen, houten vloeren, Zweeds antiek, behang, verlichting, woonaccessoires en krijtverf van Painting the Past. Vanzelfsprekend adviseren wij ook aan huis. Eerst zelf ervaren? Op de bovenste etage bieden we tevens een sfeervolle en ruime B&B, uiteraard ook in Zweeds Gustaviaanse stijl.
                                   www.gustavinteriors.com

                                    B.F. van tienen AANNEMERSBEDRIJF b.v.

                                    Restauratie, Verbouw, Onderhoud en Nieuwbouw

                                    B.F. van Tienen Aannemingsbedrijf B.V. heeft een bestaansrecht sinds 1818 en brengt zo op traditie gebaseerde kennis mee van het oude ambachtelijke vakmanschap
                                    bij o.a. restauraties, renovaties, verbouwingen en nieuwbouw.
                                    Door de brede ervaring zijn wij in staat om monumentale panden met respect te restaureren en dusdanig in te vullen voor een nieuwe functie met uw eigen wensen.
                                    De projecten zijn divers, van het restaureren van kerken, landhuizen, binnenstadswoningen tot het vervangen van voegwerk of kozijnen van monumentale panden.
                                    www.bfvantienen.nl

                                     Van Dinther Bouwbedrijf

                                     Restauratie, herbestemming en nieuwbouw

                                     Van Dinther Bouwbedrijf is een gezond en hoogwaardig bouwbedrijf. Wij werken overwegend met eigen personeel
                                     en houden de kwaliteit zo bewust in eigen hand.
                                     Van Dinther Bouwbedrijf investeert veel in kennis en vakmanschap en hebben 65 zeer vakbekwame en deskundige medewerkers
                                     in dienst in alle geledingen van het vakgebied. Een eigen timmerwerkplaats, goede metselaars, ervaren voegers,
                                     restauratietimmerlieden en kundige steigerbouwers zijn daar voorbeelden van. Erkend Restauratie Bouwbedrijf : BRL 3000 ERB.
                                     www.vandintherbouwbedrijf.nl

                                      Cuppens +zn

                                      Cuppens +zn bouwt vertrouwd!

                                      In heel Nederland staan prachtige, monumentale panden. Toch wil het nog wel eens zijn dat deze, mede door gebrek aan onderhoud, langzaam vervallen zijn. Bij Cuppens +zn zijn we trots op ‘onze’ monumentale panden en willen we deze graag in hun oude glorie herstellen. Het vergt de nodige kennis van oude bouwtechnieken en materialen om dit te kunnen. Wij zijn dan ook trots dat we deze kennis en vaardigheden in huis hebben en waarderen deze activiteit enorm. Tegenwoordig zijn we een gewaardeerd restauratiebedrijf, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Gecertificeerd BRL ERB ‘Erkend restauratie bouwbedrijf’ en BRL-ERM 4000 ‘Onderhoud en restauratie monumenten’ en URL 4001 ‘Historisch timmerwerk’.
                                      www.cuppens.nl

                                       Aquapol Holland BV

                                       Het oplossen van optrekkend vocht in alle soorten metselwerk

                                       Het Aquapol systeem zorgt ervoor dat het vocht en de minerale zouten uit de muur zakken en geen verdere schade kunnen toebrengen aan het metselwerk. Deze ‘zachte’ aanpak is uitermate geschikt voor monumenten en oude panden waarbij hakken en breken geen optie is. Met Aquapol tegen optrekkend vocht worden alle muren, zelfs metersdikke oude kasteelmuren, gegarandeerd droog.
                                       www.aquapol-holland.nl

                                        LAUDY Bouw & Ontwikkeling

                                        Gecertificeerd Erkend Restauratie Bouwbedrijf

                                        Nederland telt vele monumenten. Dit belangrijke erfgoed vraagt de grootste zorg qua restauratie en onderhoud. Restaureren is een vak apart. LAUDY Bouw & Ontwikkeling, gevestigd in Eindhoven, Nijmegen en Sittard, heeft zich het vak meer dan eigen gemaakt. Wij zijn gecertificeerd als Erkend Restauratie Bouwbedrijf en beschikken over een deskundig team van restauratievakmensen als timmerlieden, mergel- en natuursteenbewerkers, metselaars en stukadoors. Met ambachtelijk vakmanschap restaureren wij onder andere kerken, kastelen, boerderijen, fabrieksgebouwen en (water)molens.
                                        www.laudybouw.nl

                                         Dijkoraad

                                         Projectmanagement ten behoeve van beheer, onderhoud, restauratie en herbestemming van monumentaal erfgoed

                                         Met vakmanschap en passie levert Ingenieursbureau Dijkoraad een bijdrage aan de instandhouding van monumentaal erfgoed. Dijkoraad is gespecialiseerd in het coördineren van alle werkzaamheden ten behoeve van het beheer, onderhoud, restauratie en herbestemming van monumentale gebouwen, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Laat herinnering herleven, is ons motto. Liefde voor cultuurhistorisch erfgoed, expertise én oog voor detail zijn de kernwaarden van ons werk. Wij dragen op deze wijze ons steentje bij, zodat deze parels van het verleden behouden blijven voor de toekomst.
                                         www.dijkoraad.nl

                                          AIRFLEX®

                                          Slim isoleren met behoud van monumentaal aanzicht

                                          Airflex® biedt slimme dunne meerlaagse isolatiefolies voor monumentaal onderhoud en restauratie naar meer comfort en energiebesparing. Door de Airflex® onderdakfolie onder de pannen toe te passen wordt het dak beschermd en ook de isolatiewaarde van de bestaande schil verdubbeld. In de zomer 5C koeler en in de winter 50% tot 65% besparing op stookverliezen uit het betreffende oppervlak. Hierdoor wordt Airflex® in de meeste gevallen al binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend.
                                          www.airflex.nl/monument-isolatie/

                                           Glavo BV

                                           Aanbrengen van elastische (glas)kitten, siliconen rubberprofielen of voegafdichtingen

                                           Kitbedrijf Glavo is (sinds 1961) ervaren en gespecialiseerd in het aanbrengen van afdichtingen in nieuwbouw en renovatiewerken.
                                           Of het nu gaat om het aanbrengen van elastische kitten, siliconen rubberprofielen of voegafdichtingen, we staan borg voor kwaliteit en service. We geven tevens een vrijblijvend productadvies.
                                           www.glavo.com

                                            Ben van den Dam Schilderwerken en Stucadoors- en Spuitbedrijf J. Reijmers

                                            Restauratiestucwerk, designputz, betonlook, oude schildertechnieken, wandschilderingen, schilderwerkzaamheden

                                            Stucadoors- en Spuitbedrijf J. Reijmers heeft ruim 30 jaar ervaring met het restaureren van bestaand, historisch stucwerk, met het herstellen of kopiëren van oud lijstwerk en ornamenten en is vakkundig wat betreft traditioneel en exclusief stuc- en spuitwerk.
                                            Ben van den Dam Schilderwerken heeft ruim 40 jaar ervaring in het schildersvak. Hij beheerst oude schildertechnieken zoals marmer- en houtimitaties, sjabloneren, werken met bladgoud en het maken van wandschilderingen.
                                            www.benvandendamschilderwerken.nl
                                            www.jreijmers.nl

                                             Arte Constructo / ISOHEMP

                                             Leveren van traditionele bouwkalk en natuurlijke isolatie voor behoud van erfgoed

                                             3. Arte constructo is een leverancier van traditionele bouwkalk voor het behoud van ons erfgoed en monumenten. Naast de opleving van kalk is het verantwoord isoleren van monumenten vandaag de dag een actueel onderwerp. Samen met onze partner ISOHEMP, fabrikant van kalkhennep blokken leveren en voorzien wij belangstellenden van gedegen advies voor een verantwoorde en duurzame aanpak op het gebied van restauratie met traditionele bouwkalk en het isoleren met kalkhennep in combinatie met een verantwoorde natuurlijke damp open bepleistering.
                                             www.arteconstructo.com
                                             www.isohemp.be/nl/

                                              History by design

                                              Kleuronderzoek, interieuradvies, stoffen en behang

                                              Rosan Scheres creëert unieke interieurs voor unieke gebouwen en bewoners. Met History by Design combineert zij haar expertise in historische interieurs met een verfijnd gevoel voor interieurdecoratie. History by Design biedt kleuronderzoek, interieuradvies en een collectie van bijzondere stoffen en behang.
                                              Op basis van de bestaande kenmerken van een gebouw stelt Rosan ensembles samen die een verhaal vertellen en knipogen naar de geschiedenis van het pand. Tegelijkertijd zijn deze interieurs eigentijds en leefbaar en komt de persoonlijke stijl van de bewoners goed tot uitdrukking. www.historybydesign.org

                                               Bewoond Bewaard

                                               Vereniging van bewoners-eigenaren van cultuurhistorisch erfgoed

                                               BewoondBewaard is dé vereniging voor eigenaren-bewoners van monumenten: van boerderij tot stadshuis tot buitenplaats. BewoondBewaard is in 1997 opgericht als platform voor eigenaren-bewoners van monumenten. BewoondBewaard is de belangrijkste belangenbehartiger voor particuliere eigenaren-bewoners en een bron van kennis en hulp. www.bewoondbewaard.nl